Aktiviteten i Recycling City Frederikshavn med havneudvidelse og etablering af bl.a. M.A.R.S. og Stena Oil har fået det Esbjerg-baserede NorSea Denmark til at åbne et kontor i Kattegat Silo, Frederikshavn.

NorSea Denmark, som i dag er ejet af norske Wilhelmsen, en af verdens største maritime aktører, har i over 40 år udført supply-opgaver primært i forhold til olie/gas-aktiviteterne i Nordsøen, men også for havvindparker og skibsfart verden over.

NorSea Denmark beskæftiger sig bl.a. med spedition, skibsagent-opgaver, stevedore, projektstyring samt fabrikation og vedligeholdelse på skibe og offshore-installationer.

”Vi har gennem flere år fulgt udviklingen i Frederikshavn, og med etableringen af virksomheder som M.A.R.S og Stena Oil så vi for alvor nogle muligheder for os,” siger Anders Aalund Olsen, head of logistics & offshore solution hos NorSea Denmark. Han uddyber:

”Der er stilstand i olie og gas, og det giver færre opgaver med vedligeholdelse, idet selskaberne kun udfører det mest nødtørftige. Mange overvejer skrotning af anlæg, og det giver til gengæld forretning til os. Og det er baggrunden for, at vi nu etablerer os i Frederikshavn med de spændende recycling-aktiviteter. Her er en perfekt infrastruktur, og Wilhelmsen ser det som et vækstområde i Norden og Baltikum.”

Leder af kontoret i Frederikshavn er Jesper Hangstrup Lambertsen, der har en fortid hos Saga Shipping i Skagen. Hans første opgaver bliver at opbygge et netværk på havnen i Frederikshavn. Via Erhvervshus Nord er han blevet introduceret til de relevante virksomheder, som har taget godt imod den ny kollega. Jesper Lambertsen er nu i gang med at finde partnere til de forskellige opgaver.

”Vi kommer med en bred palet af services, så vi vil jo være konkurrenter til nogle, men vores hensigt er gennem samarbejde at gøre kagen større, så alle får mere. Det er den indstilling, vi kommer med. Der skal som bekendt til to til samarbejde, og derfor er jeg meget glad for den positive modtagelse vi har fået på havnen i Frederikshavn,” siger Jesper Hangstrup Lambertsen.